koningshaven onze school

Onderbouw 1-2-3

De onderbouw werkt met twee groepen 1-2-3; de Kajuit en de Vuurtoren. In deze groepen zitten leerlingen van 4, 5 en 6 jaar oud. We hebben voor deze heterogene groepen gekozen omdat we op die manier beter aan kunnen sluiten bij wat de kinderen nodig hebben in hun ontwikkeling. Daarnaast willen we de overgang tussen groep 2 en 3 vlotter laten verlopen. We kijken naar waar kinderen zijn in hun ontwikkeling en spelen daar op in.

In de onderbouw werken de leerlingen op een taaleiland, rekeneiland, creatief eiland en beweegeiland. Bij het werken in de verschillende eilanden wordt doelgericht gewerkt, waarbij de lesmethodes als leidraad gebruikt worden. De leerlingen krijgen het aanbod van hun eigen leerjaar en waar nodig kunnen de doelen in overleg met ouders worden bijgesteld.

Voor de 6-jarige leerlingen is er veel aandacht voor het leren lezen, maar ook voor deze leerlingen is er volop ruimte om spelend te leren. Als er 4- of 5 jarigen zijn die al wat kunnen lezen, mogen zij ook meedoen met de leesactiviteiten.

Het aanbod wordt verzorgd in een rijke leeromgeving, daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende ruimtes in de school. Tijdens de activiteiten wordt er van en met elkaar geleerd.

Schooltijden onderbouw:
Maandag 8.30 – 12.00 uur & 13.00 – 15.00 uur